Ποικιλιακή σύνθεση: Κοτσιφάλι και Λιάτικο σε ποσοστό 50/50%.
Κατηγορία, προέλευση: Οίνος Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός. Τοπικός Oίνος Κρήτης.
Αμπελώνας: Ορεινά αμπελοτόπια στηn Καλή Συκιά στα 600 μέτρα υψόμετρο. Τρύγος στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση και παραμονή με τα στέμφυλα για 10 ημέρες για την παραλαβή του χρώματος και όλων των αρωμάτων από το πρώτο στάδιο. Ζύμωση στους 25 βαθμούς για 10 ημέρες σε ξεχωριστές δεξαμενές και παραμονή με τις ψιλές οινολάσπες για 60 ημέρες για να εμπλουτιστεί στο σώμα και στο άρωμα. Έπειτα αναμειγνύονται.
Xαρακτήρας: Διαυγές κόκκινο ελαφρώς ρουμπινί χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων καθώς και αρώματα βαρελιού λόγω του ότι έχει περάσει από βαρέλι για 6 μήνες. Σώμα γεμάτο και με στρογγυλή οξύτητα που οφείλεται στο υψηλό υψόμετρο των αμπελιών. Συνοδεύει άριστα κρέατα και κοκκινιστά πιάτα αλλά και τα περισσότερα πιάτα της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας.
Πιστοποίηση ΔΗΩ. Διάρκεια Ζωής: Χωρίς ημερομηνία λήξης, παλαίωση πέραν της πενταετίας. Παράγεται κι εμφιαλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (100% ελληνικό προϊόν). Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007.